Zimski video izziv

Udeleženci, stari med 12 in 18 let, so se na delavnici v štirih dneh naučili osnov video produkcije in vizualnega izražanja.

Delavnica se je v ponedeljek, 15.2.2016 začela s teoretičnim uvodom. Spoznali smo zakonitosti kompozicije in s poučnimi nasveti hitro in občutno izboljšali naše veščine. Sledilo je viharjenje idej in izdelava osnovnega scenarija.

Torek in sreda sta minila kot bi mignil in že smo se po napornem snemanju lotili še video montaže končnega izdelka.Na zadnji dan, četrtek 18.2. so nas obiskali še iz RTV Slovenija.

Iz delavnice smo se za polurno oddajo Prvi na obisku v živo javljali na Prvi program Radia Slovenija. Andreja Čokl in Nataša Rašl sta v sproščenem vzdušju delavnico predstavili širši javnosti, udeležencem pa zastavili kup zanimivih vprašanj.

Delavnico smo zaključili v prijetnem vzdušju in se z veseljem ozrli v prihodnost, ko bomo podobne delavnice v OpenLabu zagotovo še izvedli!

Uživajte v ogledu našega video izdelka, video spot za skladbo Pompeii, britanske zasedbe Bastille.

Na tejle povezavi pa lahko prisluhnete oddaji Na obisku, Prvega programa Radia Slovenija, ki je včeraj potekala v živo iz OpenLaba.

http://radioprvi.rtvslo.si/2016/02/prvi-na-obisku-28/

Openlab novoletna voščilnica